Talal Hasan wint voor tweede keer Lekkerste Lunchgerecht On the move

Talal Hasan wint voor tweede keer Lekkerste Lunchgerecht On the move

Talal Hasan heeft het Lekkerste Lunchgerecht On the move 2020 op zijn naam geschreven. Daarmee haalt Hasan voor het tweede jaar op rij goud in huis voor Comptoir Libanais in Utrecht.

Hasan won het Lekkerste Lunchgerecht On the move met Second Chance: een tortillawrap gevuld met onder meer kip, halloumi, tomaat, rode peper, sesamzaad en Oosterse kruiden. Ook vorig jaar maakte hij een wrap die goud opleverde.

Lekkerste Lunchgerecht On the move
Het winnende gerecht van Talal Hasan.

Zilver en brons

De tweede prijs was voor Fachrudin Fakeh met Throwback Tempeh, een Oosterse vegetarische wrap. Fakeh won ook de sponsorprijs, uitgereikt door Isabel Boerdam van de Nationale Week Zonder Vlees en de Vegetarische Restaurantweek.

Ferdinand Bijzet van Sheraton Amsterdam Airport pakte het brons met zijn Spicy Ferdy, een focaccia met onder meer kipgehakt, piri piri-kruiden, sirachasaus en Amsterdamse uien.

Lekkerste Lunchgerecht On the move
Vlnr: Fachrudin Fakeh (2), Talal Hasan (1) en Ferdinand Bijzet (3)

Meeneemverpakking belangrijk

Er deden in totaal acht kandidaten mee aan Lekkerste Lunchgerecht On the move. De jury let in deze wedstrijd niet alleen op smaak, uiterlijk, gezondheid en calorieën, maar kijkt ook hoe snel het gerecht te bereiden is en beoordeelt de meeneemverpakking.

12 wedstrijden

De Lekkerste Wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2020, van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari in hal 8. Ert zijn twaalf verschillende wedstrijden waar deelnemers uit kunnen kiezen. Naast onder andere de bekende wedstrijden, zoals het Lekkerste Lunchgerecht en de Lekkerste Burger, is er een nieuwkomer: de Lekkerste Tosti.

Bekijk hieronder alle gerechten