Na jaren van voorbereiding en studie durfde Florek het begin 2016 aan: hij ontwikkelde een knaloranje foodtruck, reed daarmee naar z’n vaderland en bakt van daaruit verse friet voor Poolse liefhebbers. Hij noemde het concept Patat & More.
‘We verkopen alleen friet. In drie maten, met drie sauzen: mayo, ketchup en pindasaus. Het patatje oorlog is m’n specialiteit en verkoop ik vanuit een rood-wit-blauwe puntzak.'
Schot in de roos
Dat concept blijkt nu, drie maanden later, een schot in de roos. Het is dagelijks druk voor de truck waar verse friet in de schil wordt verkocht. Polen blijken er dol op. 'Vooral met pindasaus', laat Florek aan Snackkoerier weten.
'In samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Polen vieren we met onze friet op 28 april met vierhonderd gasten Koningsdag in het Lazienki Park.'
Franchise
Kris Florek (34) is van geboorte Pool, woont sinds twaalf jaar in Nederland, is aannemer en verzorgt eigenlijk groot onderhoud aan vastgoed. Begin dit jaar maakte hij zijn droom waar: verse, Nederlandse friet verkopen in hartje Warschau.
'Deze maand heb ik afspraken met