Dit zijn de genomineerden voor IJssalon van het Jaar

Dit zijn de genomineerden voor IJssalon van het Jaar
IJs & Spijs in Haps werd in 2017 uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar en is nu weer genomineerd. Foto: Studio38c

De genomineerden voor IJssalon van het Jaar 2020 zijn bekend. Het gaat om zes ijssalons die in de top 3 zijn geëindigd tijdens de twee onderdelen van de IJsVak-Wedstrijden op Bakkersvak 2020.

De top 3 van de Gouden IJsspatel (voor het lekkerste kersensorbetijs) en de top 3 van de Gouden IJscreatie maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2020. Dit zijn de zes genomineerden:

  • Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven
  • IJs & Spijs in Haps
  • IJsie Prima in Callantsoog
  • Het IJscafé in Nunspeet
  • IJssalon Pinoccio in Bergen
  • IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen

Intelligentia Taste Rooms won op 3 maart de Gouden IJscreatie en Het IJscafé ging er op 2 maart vandoor met de Gouden IJsspatel. Beide wedstrijden vonden plaats tijdens Bakkersvak 2020 in de Evenementenhal in Gorinchem. De wedstrijden worden georganiseerd door het Ambachtelijk IJscentrum.

Winnaar in juni bekend

Tussen 15 maart en eind mei kunnen de genomineerden bezoek verwachten van diverse professionals. In ieder geval zal een inspecteur de ijssalon grondig controleren op hygiëne en voedselveiligheid. Daarnaast komt er een mystery guest langs. ‘Of misschien wel meerdere mystery guests’, zegt Theo Clevers, voorzitter van de IJs-vakwedstrijden. ‘Het verschil met de afgelopen jaren is dat genomineerden voorheen in een periode van slechts twee weken werden beoordeeld. Maar je zaak moet altijd op en top zijn. Daarom kiezen we voor een langere periode. De ijssalons worden heel breed beoordeeld.’ De winnaar van de titel wordt medio juni bekendgemaakt.