Dennis van Asselt nieuwe directeur Nederlands Frituurcentrum

Dennis van Asselt nieuwe directeur Nederlands Frituurcentrum

Dennis van Asselt (42) is de nieuwe directeur van het Nederlands Frituurcentrum (Frituurcentrum). Van Asselt gaat aan de slag om het kennis- en innovatieplatform voor friturend Nederland verder de toekomst in te brengen.

Ook gaat hij een rol spelen bij zaken die het Nederlands Frituurcentrum uitvoert in opdracht van ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Van Asselt kent de frituurbranche volgens het Frituurcentrum 'als zijn broekzak'.

Tot eind vorig jaar was hij chef-redacteur van vakblad Snackkoerier. Hij is zowel opgeleid kok als journalist en was in beide disciplines jarenlang actief. Van Asselt was als kok ruim vijftien jaar werkzaam bij verschillende restaurants in Nederland en de Verenigde Staten. Voordat hij bij Snackkoerier kwam, was hij redacteur en hoofdredacteur van verschillende andere vakbladen.

'Frituur is cultuur'

'De frituurbranche is onderdeel van de Nederlandse cultuur', zegt Van Asselt. 'Het is een sector met veel bedrijven en producten waar we trots op mogen zijn. Door mijn werk ben ik nog meer verbonden geraakt met de branche en de ondernemers. Het Nederlands Frituurcentrum is hét platform voor kennis en innovatie, dus voor mij de plek om mijn carrière voort te zetten en deze prachtige branche verder te helpen.'

Van Asselt heeft als uitvoerend directeur van het Nederlands Frituurcentrum de opdracht om de professionalisering en groei van cafetaria’s, snackbars en andere frituren te stimuleren, onder meer door het vergroten van kennis en vakmanschap. Hierbij hoort ook het zichtbaar maken van deze kwaliteiten bij consumenten.

Met dat doel geeft hij onder meer leiding aan de organisatie van de keurmerken Goed Gefrituurd en Met Goud Bekroond, mystery guest-bezoeken, vakevenementen, trainingen, opleidingen en trendtours. Ook is hij medeverantwoordelijk voor vakplatform Frituurwereld.nl, de Nationale Smulgids, Smulscore.nl en het online leerplatform Werkenaankennisenvakmanschap.nl.

De nieuwe uitvoerend directeur neemt deze taken over van Frans van Rooij, die sinds de start in 2014 aan het roer stond van het Frituurcentrum. Door de komst van Van Asselt kan Van Rooij zich volledig focussen op zijn taken als directeur van vakvereniging ProFri.