nieuws

Directeur Keukenhof opgestapt

Horeca

Algemeen directeur Jaap van Riesen van De Keukenhof in Lisse heeft zijn functie neergelegd. De pas per 1 mei dit jaar aangetreden directeur verschilde van inzicht met de raad van commissarissen over de toekomst van de bloemententoonstelling. Zo heeft De Keukenhof woensdag bevestigd.

Van Riesen wilde op korte termijn meer bezoekers trekken door meer culturele activiteiten te organiseren en te experimenteren met speciale effecten, maar de raad ziet De Keukenhof vooral als showtuin. De commissarissen achtten de extra’s niet haalbaar. Te meer omdat De Keukenhof de komende jaren flink moet bezuinigen. Door grote uitbreidingen aan de tuin en de bouw van nieuwe paviljoens zijn de reserves de afgelopen jaren behoorlijk verlept, aldus De Keukenhof.

De kersverse Keukenhofdirecteur had grootse plannen met de bloementuin, zoals de bouw van een lichtpaviljoen en allerlei experimenten met geur. Vernieuwingen waarvoor de attractie momenteel geen grote investeringen kan doen. Vooral niet omdat de bezoekersaantallen teruglopen. Dit jaar waren er voor het eerst sinds jaren minder dan 800.000 bezoekers, onder meer als gevolg van de mond- en klauwzeercrisis.

Reageer op dit artikel