nieuws

Kleine en miezerige ondernemertjes

Horeca

Voorzitter Marchien Koster van de FNV Horecabond raadt werknemers van bedrijven die zijn aangesloten bij het Nederlands Horeca Gilde (NHG) aan om ‘subiet’ ontslag te nemen. Koster geeft haar advies in een artikel over de nieuwe NHG-CAO in het FNV-bondsblad Horeca Info.

De voorzitter trekt fel van leer tegen de NHG-CAO die zou moeten dienen als alternatief voor de reguliere Horeca-CAO. ‘Alleen kleine, miezerige ondernemertjes zijn tot zoiets in staat’, staat er boven het artikel, waarin zij stelt dat de arbeidsvoorwaarden in de NHG-CAO ver beneden niveau zijn en dat werknemers die onder de overeenkomst vallen op geen enkele collectieve voorziening een beroep kunnen doen. Ook grijpen NHG-werknemers, volgens Koster, naast de vut. Voor de bond waarmee het NHG de CAO afsloot, de ABGP, heeft Koster ook geen goed woord over: ‘Voor mij is het niet meer dan een stelletje gefrustreerde tramconducteurs, die meebeslissen over het inkomen van werknemers in een bedrijfstak waar ze niets mee van doen hebben’.

Reageer op dit artikel