nieuws

Kweek vegetarische vis te duur

Horeca

Gekweekte vissen kunnen niet zonder visvoer waarin soortgenoten zijn vermalen. Viskweek zonder visolie of vismeel is economisch niet rendabel.

Dat heeft staatssecretaris Faber (Visserij) woensdag geantwoord op een vraag van Tweede-Kamerlid Pitstra (GroenLinks). Pitstra doelde op de kweek van graskarpers, een vegetarische vissoort.

Faber zegt dat haar beleid en onderzoek er wel op is gericht om het gebruik van visolie en vismeel in visvoer terug te dringen. In Nederland wordt steeds meer vis gekweekt, vooral paling maar ook zalm.

Bij de veehouderij is recent wel besloten dat koeien, kippen en varkens geen verwerkte soortgenoten meer mogen eten. Reden was de ontdekking dat door dit ‘kannibalisme’ de gekkekoeienziekte BSE wordt overgedragen.

Reageer op dit artikel