nieuws

Opnieuw ‘salmonella’ in verpleeghuis

Horeca

Voor de tweede keer in korte tijd is een bewoner van verpleeghuis Myosotis in Kampen besmet met de salmonellabacterie. Dat heeft de directeur van de instelling dinsdag bevestigd.

Anderhalve week geleden overleed een hoogbejaarde bewoner na besmetting met de bacterie. Vorige week bleek een tweede persoon te zijn besmet. De toestand van deze bewoner is stabiel. Beide personen zaten op de psychogeriatrische afdeling. De bron van de besmetting is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de besmetting niet vanuit de centrale keuken afkomstig is. De GGD heeft een onderzoek ingesteld.

De directie van het verpleeghuis heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding van de bacterie te voorkomen. Volgens directeur E. Schelhaas is er geen reden voor ongerustheid. Alle medewerkers van de zorginstelling, bewoners en familieleden zijn inmiddels geïnformeerd over de kwestie. In oktober overleden vijf mensen in het verpleegtehuis van de Isala Klinieken in Zwolle aan de gevolgen van een salmonellabesmetting. Daar bleek een toetje de veroorzaker te zijn.

Reageer op dit artikel