nieuws

Minder Nederlanders naar de zon

Horeca

De ANWB verwacht dat Nederlanders deze winter ruim 300.000 vakanties boeken naar de zon. Dat is een kwart minder dan vorig jaar. Toen gingen Nederlanders nog zo’n 400.000 keer op reis naar de zon, zo maakte de bond woensdag bekend. Ongeveer tien procent van de Nederlanders gaat op reis tijdens de kerstvakantie.

Deze forse daling is volgens de ANWB vooral te wijten aan de aanslagen op 11 september in de Verenigde Staten. ‘Vooral de winterzonvakanties per vliegtuig naar verre bestemmingen zullen dalen’, verwacht een woordvoerder.

De ANWB gaat uit van een verschuiving van vliegreizen naar luxe busreizen naar het zuiden van Europa. Veruit de belangrijkste bestemmingen zijn de Zuid-Spaanse kust. Ook de Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming. Het aandeel van deze vakantie zal iets stijgen naar zestig procent. Verder zal van de zonzoekers 25 procent kiezen voor andere delen rond de Middellandse Zee, vooral voor Turkije.

Reageer op dit artikel