nieuws

Recordaantal vakanties Gelderland

Horeca

Het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) in Deventer sluit 2001 af met een recordaantal geboekte vakanties. Deze zomer vreesde het nog een dramatische daling van de omzet door de gevolgen van de mond- en klauwzeercrisis.

Manager H. Bruininkweerd van het GOBT verklaart het onverwacht goede jaar door te wijzen op het uitzonderlijk mooie najaarsweer, dat veel mensen nog tot een korte vakantie verleidde. Ook de aanslagen in de Verenigde Staten zijn volgens haar gunstig geweest voor de binnenlandse vakantiemarkt. Bovendien blijkt de tweede vakantie van gezinnen duidelijk te verschuiven van het voorjaar naar de herfst, aldus Bruininkweerd donderdag 13 december.

Het GOBT heeft in 2001 voor meer dan vijftien miljoen gulden aan vakanties verkocht, een stijging van twee miljoen ten opzichte van vorig jaar. Tot aan Hemelvaart zag het er volgens het GOBT nog slecht uit: door de MKZ-crisis zette de vakantieboekingscentrale 24 procent minder om in voorjaarsuitjes. Maar vanaf het moment dat de afgesloten gebieden, met name op de Veluwe, weer toegankelijk werden steeg het aantal boekingen explosief. Gelderland blijft de populairste provincie op het gebied van de binnenlandse vakantiemarkt, aldus het GOBT.

Reageer op dit artikel