nieuws

Groeihormoon MPA verwerkt in frisdrank

Horeca

Het verboden groeihormoon MPA is in België verwerkt in frisdranken. Het parket van Turnhout en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) hebben in twee van de 21 monsters die genomen werden bij twee frisdrankproducenten lage concentraties MPA aangetroffen.

Beide producenten kochten grondstoffen (glucosestroop) bij het bedrijf Bioland. De twee positieve monsters zijn volgens het FAVV afkomstig van leveringen die dateren van uiterlijk mei 2001. Het parket en het FAVV zijn een grootscheeps onderzoek begonnen bij de producenten van frisdranken en van varkensvoer.

Het inmiddels failliete Bioland heeft nooit een vergunning gehad voor de verkoop van voedingsgrondstoffen. De Belgische justitie heeft inmiddels één Nederlandse oud-bedrijfsleider opgepakt. Naar een ander wordt nog gezocht.

Reageer op dit artikel