nieuws

Arrestaties bij politie-inval in horecagelegenheid Amsterdam

Horeca

Bij een inval in een horecagelegenheid aan de Coenhavenweg in Amsterdam heeft de politie maandag 22 van de ruim tachtig bezoekers aangehouden. Vijftien van hen waren in het bezit van harddrugs, maakte de politie bekend. Het gaat hierbij om honderden XTC-tabletten, cocaïne en GHB (eigenlijk een narcosemiddel).

Drie bezoekers werden door de politie gezocht voor andere strafbare feiten. Vier personen werden gearresteerd in verband met de vreemdelingenwetgeving. De politie adviseert de burgemeester het pand te sluiten voor onbepaalde tijd.

Bij de inval zijn 120 politiemensen ingezet. De actie richtte zich zowel op de bezoekers als op de geparkeerde voertuigen. In het etablissement worden vaak op vrijdag, zater- en zondagochtend zogenoemde after party’s gehouden. Elf verdachten zitten nog vast, aldus de politie.

Reageer op dit artikel