nieuws

Gratis toegang horecagelegenheid komt Nijmeegse politieagenten duur te staan

Horeca

De districtsleiding van de Nijmeegse politie heeft woensdag vijf agenten berispt omdat zij gratis toegang tot een horecagelegenheid in de stad hebben geaccepteerd. Dat is gebleken uit een intern onderzoek naar het gedrag van de agenten.

De leiding ontving enkele weken geleden informatie dat de agenten in de horecagelegenheid politie-informatie zouden hebben doorgespeeld. Zij accepteerden daarbij meermalen gratis drank. Dat is niet gebleken uit het onderzoek van het Bureau Interne Onderzoeken, dat direct is ingeschakeld. Wel bleken de vijf politiemensen meermalen gratis naar binnen te zijn gelaten bij de horecavestiging. De leiding heeft hen volgens een woordvoerster gewezen op de risico’s van dit gedrag en een vermaning uitgedeeld.

Reageer op dit artikel