nieuws

Negatief reisadvies voor Indonesië opgeheven

Horeca

De Calamiteitencommissie heeft maandag besloten het negatieve reisadvies voor Indonesië niet te verlengen. Dat betekent dat reizigers vanaf 14 november weer met dekking van het Calamiteitenfonds naar het gebied kunnen reizen.

De commissie stelde het negatieve advies in na de aanslag op een nachtclub in Kuta op het Indonesische eiland Bali op 12 oktober. Door de aanslag kwamen ongeveer 190 mensen om het leven.

Het overlegorgaan, met daarin vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de ANWB en de reisorganisaties, vindt dat de situatie in Indonesië nu geen aanleiding meer geeft voor het voortzetten van het negatieve advies. Het wijst er wel op dat het besluit niet automatisch iets zegt over de veiligheidssituatie in het land en verwijst hiervoor naar de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Daar is te lezen dat de situatie onvoorspelbaar is en Nederlandse reizigers samenscholingen en drukbezochte uitgaanscentra beter kunnen mijden.

Reageer op dit artikel