nieuws

Verboden fetishfeest in Zaanse disco verplaatst

Horeca

Het fetishfeest Wasteland dat zaterdagavond zou worden gehouden in disco de Hemkade in Zaandam is verplaatst naar de Powerzone in Amsterdam. De bestuursrechter besloot donderdag de eroparty in de Hemkade te verbieden.

De gemeente Zaanstad wilde een verbod omdat de vergunning van de Hemkade alleen evenementen met een regionaal karakter toestaat. De rechter gaf de gemeente daarin gelijk.

Het feest dat kan rekenen op grote belangstelling uit binnen- en buitenland wordt nu toch op dezelfde avond gehouden. Als vangnet dient dus de Powerzone in op het Amstel Business Park in Amsterdam.

De leer- en lakparty is al weken uitverkocht en trekt zo’n 3.000 bezoekers. Alleen feestgangers met een entreebewijs kunnen naar binnen. Een gastenlijst is deze editie uit den boze.

De gemeente Zaanstad had via een kort geding tegen de exploitant om het verbod gevraagd. Volgens de gemeente hoort het massale seksfeest niet thuis in Zaandam en mogen er in de Hemkade alleen feesten georganiseerd worden met ‘een regionaal karakter’ zoals in de vergunning staat.

De motivering van de rechter op de beslissing volgt vrijdag. Vorig jaar viel er een drugsdode, een politieagente, bij een Wastelandfeest in Zaandam. Volgens de gemeente is dat niet de reden van het verbod. Eerder dit jaar mocht een Wastelandfeest in de Hemkade wel doorgaan.

Reageer op dit artikel