nieuws

Beste erwtensoep in Elburg en Zierikzee

Horeca

Restaurant De Haas in Elburg en het Zeeuwsche Pannenkoekenhuis in Zierikzee maken de beste erwtensoep van ons land. Dat concludeert de ANWB-uitgave Kampioen in haar januari-editie. Beide restaurants kregen een negen als rapportcijfer van het testteam voor de geserveerde kop snert.

Het ‘snertteam’ bezocht 24 restaurants, alle getipt door de lezers na een oproep in het blad. Twintig restaurants scoorden een voldoende variërend van een 5,5 tot een negen, vier restaurants scoorden ondermaats. Over De Haas en het Zeeuwsche Pannenkoekenhuis meldden de onderzoekers: ‘Absolute topper!’.

Hanneke Vos van De Haas was twee weken geleden al op de hoogte van het hoge cijfer. ‘We kregen een brief van de ANWB, waarin stond dat we een negen kregen voor smaak en kwaliteit én een negen voor garnituur. Het recept is van de oude oma van ons familiebedrijf. Het is meer dan zestig jaar oud. In de loop der jaren is het recept iets aangepast door het toevoegen van kruiden. Maar het trekken van het vlees en het garen van de erwten gebeurt nog zoals vroeger. Binnenkort willen we samenwerken met de VVV en een actie opzetten voortkomend uit deze fraaie beoordeling.’

Erwin van Gilst, eigenaar van het Zeeuwsche Pannenkoekenhuis in Zierikzee, hecht veel waarde aan de uitkomst van de vorige winter gehouden test. ‘Wij zijn in het verleden voor onze pannenkoeken ook al eens beoordeeld door het blad en toen kwamen gasten met de Kampioen in onze zaak. De receptuur van mijn erwtensoep geef ik niet prijs maar de juiste verhouding tussen uien, wortelen en erwten is van essentieel belang. En je moet de snert natuurlijk met liefde koken. Dat proeven de gasten. De hele maand januari zijn we gesloten. Om te profiteren van deze goede beoordeling ga ik op zeer korte termijn lokaal adverteren met mijn soep. Van de vele Duitse gasten die het toeristenstadje Zierikzee bezoeken, zal ik ook niet veel profiteren. Duitsers zijn heldere soepen gewend.’

Reageer op dit artikel