nieuws

Diender mag niet achter de tap

Horeca

Een politieman of -vrouw mag in zijn of haar vrije tijd wel in de horeca werken, maar niet tappen. Bier tappen door politiemensen kan leiden tot ‘ongewenste beeldvorming’. Dat oordeelt de Bredase rechtbank.

De rechtbank neemt het verbod over dat de districtschef van de politie Oosterhout aan een politievrouw heeft opgelegd. Werken in de horeca vindt de politiechef op zich niet bezwaarlijk, maar ‘barwerkzaamheden’ wel en tappen in het bijzonder. Het kan volgens politiewoordvoerder Van der Heijden het gezag van de politie ondermijnen.

‘Dienstdoende collega’s kunnen in verlegenheid worden gebracht als ze tijdens hun werk worden geconfronteerd met een collega die staat te tappen. ‘De politie wil bijbaantjes in de horeca niet volledig verbieden. “Als deze vrouw in Amsterdam zou gaan tappen zou het anders liggen. Ze wilde nu in haar eigen bewakingsgebied gaan tappen. Dat was voor de rechtbank cruciaal.’

Reageer op dit artikel