nieuws

Explosie McDonald’s Bombay veroorzaakt door bom

Horeca

De explosie vorige week in een filiaal van fastfoodketen McDonald’s in de Indiase stad Bombay is veroorzaakt door een zelfgemaakte bom. Dat heeft de politie dinsdag 10 december bekendgemaakt. Door de ontploffing raakten 23 mensen gewond.

‘Forensisch onderzoek maakt duidelijk dat het een primitief ontwerp was gemaakt van buskruit, spijkers en ijzeren balletjes’, aldus de commissaris van de spoorwegpolitie. De McDonald’s was gevestigd in het centraal station van Bombay.

De Indiase autoriteiten gingen er oorspronkelijk van uit dat het een ongeval was veroorzaakt door een storing in het airconditioningsysteem. Een dag voor het incident in Bombay ontplofte ook al een bom in een McDonald’s in Makassar in Indonesië.

Reageer op dit artikel