nieuws

Rauwe vis bezorgt Vietnamezen wormen

Horeca

Miljoenen Vietnamezen lopen het risico besmet te raken met een parasiet door het eten van rauwe vis. Naar schatting een half miljoen mensen is nu al geïnfecteerd. Dat zei de Vietnamese minister van Volksgezondheid Tran Thi Trung Chien dinsdag op een congres over parasieten.

Vis vormt het hoofdbestanddeel van de Vietnamese maaltijd. Ook het eten van rauwe vis is heel gewoon, maar onbereide vis kan parasieten bevatten. De recente bevindingen kunnen ertoe leiden dat de overheid het consumeren van rauwe vis afraadt, zo zeiden deskundigen op het congres in Hanoi.

Een besmetting met de parasiet kan leiden tot klachten aan de ingewanden. Mensen die arm zijn en te weinig eten, kunnen er flink ziek van worden. Ongeveer eenderde van de 80 miljoen Vietnamezen leeft onder de armoedegrens. In oktober is al een speciaal programma opgezet voor het voorkomen van ziekten onder de arme bevolking.

Reageer op dit artikel