nieuws

Vakantiepark Lommerbergen tijdelijk dicht

Horeca

Vakantiepark De Lommerbergen in Reuver (gemeente Beesel) gaat tijdelijk dicht. Dat maakte de manager S. Jacobs van het park woensdagmiddag bekend. In het park woedde woensdagmorgen vanaf 01.00 uur een grote brand.

Deze begon vermoedelijk in een technische ruimte van de bowlingbaan. Over de oorzaak van de brand tasten alle partijen nog in het duister. Het gebouw met daarin winkels, restaurants en een bowlingbaan ging verloren. Het zwembad ernaast raakte zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond. De brandweer kon woensdagmorgen rond half zeven het sein brand meester geven. De schade loopt in de miljoenen euro’s. Voor gasten die een verblijf in het park in Reuver hadden geboekt, wordt door Landal Green Parks een alternatief gezocht. Ze kunnen terecht in een ander park van Landal of kunnen kosteloos annuleren. De vakantiegangers worden per brief door de verhuurder op de hoogte gesteld van de sluiting.

Er is volgens S. Jacobs gekozen voor sluiting omdat hij geen totaalproduct kan bieden. ‘Mensen komen naar ons toe omdat ze naar het zwemparadijs kunnen en lekker kunnen eten, dat kan nu niet meer.’ Hij sprak van een ‘dramatische gebeurtenis’.

Op het park van Landal Green Parks staan 502 bungalows. Vijftien bungalows in de nabijheid van de brand werden direct ontruimd. Rond zeven uur ontruimde de brandweer nog eens vijftien huisjes omdat asbest was vrijgekomen. De asbest wordt woensdagmiddag door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. Er is volgens een woordvoerder geen gevaar geweest voor de volksgezondheid omdat het ging om ‘grote brokken’.

Op het park waren 350 gasten aanwezig. Volgens de manager zijn ongeveer zestig gasten woensdagmorgen direct vertrokken. In totaal kunnen 1900 gasten op het park terecht. Vrijdag, het begin van de kerstvakantie, begint het hoogseizoen voor De Lommerbergen. In het park werken 180 mensen. Voor de honderd werknemers van het zwembad, de restaurants en de bowlingbaan wordt een oplossing gezocht. ‘Ik heb ze vanmorgen direct gezegd dat ze zich geen zorgen hoeven maken. We gaan herbouwen en daarna kunnen ze allemaal weer aan de slag’, aldus Jacobs. De baas van het park kon woensdag niet zeggen hoe lang het park dicht gaat.

Reageer op dit artikel