nieuws

Vierdaagsefeesten grootste publieksevenement 2002

Horeca

De Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn uitgeroepen tot het grootste publieksevenement van 2002. Projectleider J. Loman heeft de prijs dinsdag in Nijmegen in ontvangst genomen. In totaal bezochten ruim een miljoen bezoekers de feesten.

De Vierdaagsefeesten worden in de zogeheten Respons Evenementen Top 100 op de voet gevolgd door het Rotterdamse Solero Zomercarnaval (935.000 bezoekers) en de marathon in die stad met 925.000 bezoekers. In de tophonderd komen dit jaar 25 nieuwe evenementen voor.

Het is de achtste keer dat de organisatie Respons Evenementen Monitor de tophonderd heeft samengesteld. Voor het eerst is die niet alleen gebaseerd op bezoekersaantallen, maar ook op de media-aandacht die de evenementen hebben gehad. Dat heeft de lijst niet door elkaar geschud, maar de verschillen zijn wel kleiner geworden, aldus een woordvoerder. Vorig jaar ging de prijs voor het grootste publieksevenement ook al naar de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. De Tilburgse kermis eindigde toen als tweede. Het aantal bezoekers van de marathon bleef vorig jaar steken op 800.000 en het evenement eindigde daarmee op de 7e plaats.

Reageer op dit artikel