nieuws

Strenger toezicht op kansspelautomaten

Horeca

De overheid bezint zich op maatregelen om gesjoemel met kansspelautomaten harder aan te pakken. Naast het in beslag nemen van de eenarmige bandiet en het intrekken van de vergunning, kan het opleggen van boetes tot de mogelijkheden gaan behoren.

De demissionaire ministers Hoogervorst (Economische Zaken) en Donner (Justitie) schrijven dit in antwoord op vragen van het CDA-Kamerlid Buijs. Hij wees de bewindslieden erop dat gokkers soms zelf een automatische startknop meenemen. Zo wordt de regel omzeild dat de speelautomaten een voorziening moeten hebben, waardoor een speler zelf een startknop moet bedienen als die wil doorgaan met gokken. De toezichthouder op de speelautomaten, Verispect BV, krijgt de instructie scherper hierop toe te zien, maar alleen bij heterdaad kan hiertegen worden opgetreden. De demissionaire bewindslieden kondigen bovendien aan dat er, vooruitlopend op een herziening van de Wet op de kansspelen, nog dit jaar een stuk naar de Kamer zal gaan over het toezicht op en de handhaving van de regels.

Reageer op dit artikel