nieuws

Amrâth bouwt hotel in Haarlem

Horeca

Hotelketen Amrâth gaat een hotel bouwen in Haarlem. Het gaat om een viersterrenhotel in het project Appelaar aan de Damstraat. Amrâth neemt zowel de bouw als de exploitatie voor z’n rekening.

Hiermee is het hotelplan voor de stad Haarlem gered. Aanvankelijk zou Holiday Inn het nieuw te bouwen hotel gaan exploiteren, maar dat trok zich onverwachts terug. Op dat moment was al de fundering gestort voor de gemeentelijke parkeergarage waarop het hotel moet verrijzen. De gemeente Haarlem gaf vervolgens het bureau Horwath Consulting in Baarn opdracht om een andere hotelier te vinden. Amrâth had de beste papieren en wilde ook de financiering van het hotel op zich nemen. In 2005 moet de bouw klaar zijn.

Amrâth, de hotelketen van Giovanni van Eijl heeft op dit moment veertien hotels, restaurants en een partycentrum in exploitatie en in eigendom. De meeste Amrâth-hotels zijn aangesloten op het reserveringsysteem van Best Western. De bedoeling is dat Amrâth Haarlem zich ook aansluit bij Best Western.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel