nieuws

Belgische pint vaak geen zuivere koffie

Horeca

Het geliefde, schuimende Belgische ‘pintje’ bier blijkt vaak helemaal niet Belgisch te zijn. Althans in België zelf. Volgens de brancheorganisaties van Belgische bier- en frisdrankenhandelaren is een kwart van de in eigen land verkochte pinten vaak eigenlijk goedkoop gerstenat uit het buitenland. Zeker in steden als Brussel, Antwerpen en Luik wordt op die manier op grootschalige wijze gefraudeerd, aldus de handelaren. De kwaliteit zou daar overigens niet onder lijden.

De politie van Brussel pakte vrijdag nog drie illegale handelaren op, die in Tsjechië goedkoop bier aanschaften en dat met grote winst in een honderdtal café’s als Belgische pinten verkochten. Daarnaast zou in de grote Belgische steden ook veel gefraudeerd zijn met rekeningen aan cafébazen, waardoor forse zwarte winsten zijn geboekt. De georganiseerde handelaren nemen afstand van de fraudepraktijken en roepen de overheid op hier paal en perk aan te stellen.

De politie van Brussel pakte vrijdag nog drie illegale handelaren op, die in Tsjechië goedkoop bier aanschaften en dat met grote winst in een honderdtal café’s als Belgische pinten verkochten. Daarnaast zou in de grote Belgische steden ook veel gefraudeerd zijn met rekeningen aan cafébazen, waardoor forse zwarte winsten zijn geboekt. De georganiseerde handelaren nemen afstand van de fraudepraktijken en roepen de overheid op hier paal en perk aan te stellen.

Reageer op dit artikel