nieuws

Burger King populair op voormalig Saddam Airport

Horeca

Een van de succesvolste hamburgerrestaurants is momenteel te vinden op de luchthaven van Bagdad, het voormalige Saddam International Airport. De eerste Irakese Burger King behoort met een verkoop van vijfduizend hamburgers per dag qua omzet tot de toptien van de fastfoodketen in de wereld.

Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post bedraagt de dagomzet tussen de 15.000 en 18.000 dollar. Op het streng beveiligde vliegveld zijn meer dan zesduizend Amerikaanse militairen gestationeerd. Het hoofdkwartier van de Eerste Pantserdivisie is tegenover de Burger King.

Veel militairen prefereren een Whopper van een paar dollar boven de gratis maaltijd in de kantine. Het personeel in de Burger King bestaat uit gastarbeiders, Srilankanen, Filipijnen en Nepalezen die vanuit Koeweit zijn ingevlogen.

In totaal omvat de fastfoodketen bijna 12.000 restaurants in 58 landen. Daarvan zijn er ruim 8000 in de Verenigde Staten gevestigd.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel