nieuws

Commotie om record grootste schnitzel ter wereld

Horeca

De organisator van het wereldkampioen schnitzels eten heeft heel even besloten de strijd aan met Van der Valk Grootverbruik BV. Gerjan Kleefman van WK-Schnitzelrestaurant De Tolplaats uit Drouwenermond (Dr.) twijfelde over de echtheid van de poging van Van der Valk. ‘Ik wil een bewijs zien op papier. Als het klopt, dan ga ik erover heen’, aldus een strijdvaardige Kleefman een week geleden.

Kortom, commotie in schnitzelland. Aanleiding is een recordpoging van horecabedrijf Van der Valk. Begin september meldde Van der Valk dat hun koks de zwaarste schnitzel ter wereld hebben gebakken. Een reuze schnitzel van 14,5 kilo, 121 centimeter lang en 61 centimeter breed. Van der Valk onderstreepte met dit record de uitspraak van medegrondlegger van het concern Gerrit van der Valk; ‘wij zijn groot geworden met grote porties’.

Kleefman bakte op 18 juni 2002 een schnitzel van 8,5 kilogram. Een record, volgens de eigenaar van het WK Schnitzelrestaurant nabij Stadskanaal. ‘Notaris Prins uit de gemeente Borger-Odoorn is getuige van mijn record en stuurde destijds een verklaring naar Guiness in Londen. Ik ben dus officieel recordhouder. Maar als de poging van Van der Valk rechtsgeldig is, dan ga ik een nieuwe poging doen. Waarschijnlijk vindt dat dan plaats rondom het vijfde wereldkampioenschap schnitzels eten in mei 2004.’

George Seton van Van der Valk Grootverbruik heeft voorafgaand aan hun recordpoging contact gezocht met Guiness. Seton: ‘Maar omdat ze geen eetrecords meer opnemen in het recordboek vanwege het ethische aspect, hebben wij geen notaris ingeschakeld. De tweehonderd aanwezigen zijn onze getuigen. Onze recordpoging was eenmalig en ik zie het meer als een geintje.’

Kleefman bemoedigt de poging van Van der Valk Grootverbruik, maar stelt vast dat hij recordhouder blijft. ‘Want onze schnitzel bestaat uit één gedeelte en bij de poging van Van der Valk is een schnitzel gebruikt bestaande uit twee files. Dus mijn record is niet verbroken’, beëindigt Kleefman de commotie in schnitzelland.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel