nieuws

Doden bij aanslag Bagdad Hotel

Horeca

De explosie van een krachtige autobom vlakbij een hotel in de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft zondag verscheidene levens geëist. Volgens Arabische nieuwszenders vielen er zeker tien doden en meer dan twintig gewonden. De Amerikaanse strijdkrachten spraken van zeker zes doden en nog eens zeker tien gewonden.

De explosie had plaats nabij het Bagdad Hotel. Daar verblijven leden van de Iraakse tijdelijke regering en hun verwanten en, naar verluidt, ook medewerkers van Amerikaanse veiligheids- en inlichtingendiensten, zoals de CIA. Het hotel is rondom beschermd met onder meer betonnen blokken. De bestuurder van de wagen met de explosieve lading wilde toegang tot het hotel, maar de veiligheidsbeambten wilden hem niet doorlaten. De bestuurder reed toch door, waarop de wagen werd beschoten. Kort erop ontplofte het voertuig. Er was schade aan nabijlegen panden, maar volgens een Amerikaanse militair woordvoerder niet aan het hotel zelf.

De explosie had plaats nabij het Bagdad Hotel. Daar verblijven leden van de Iraakse tijdelijke regering en hun verwanten en, naar verluidt, ook medewerkers van Amerikaanse veiligheids- en inlichtingendiensten, zoals de CIA. Het hotel is rondom beschermd met onder meer betonnen blokken. De bestuurder van de wagen met de explosieve lading wilde toegang tot het hotel, maar de veiligheidsbeambten wilden hem niet doorlaten. De bestuurder reed toch door, waarop de wagen werd beschoten. Kort erop ontplofte het voertuig. Er was schade aan nabijlegen panden, maar volgens een Amerikaanse militair woordvoerder niet aan het hotel zelf.

Reageer op dit artikel