nieuws

Groente en fruit op steeds meer scholen

Horeca

Dit schooljaar zetten 75.000 scholieren in het basisonderwijs tweemaal per week hun tanden in een stuk fruit of groente. Scholen in zeven steden doen inmiddels mee aan de campagne SchoolGruiten, die in januari begon.

In deze steden krijgen op 70 procent van de scholen de leerlingen groenten en fruit (samengetrokken tot gruit). Dat is boven de verwachting van de initiatiefnemers, waaronder het ministerie van VWS en de Stichting Voedingscentrum Nederland. Uiteindelijk moeten 250.000 leerlingen op duizend basisscholen geregeld een groene snack voorgeschoteld krijgen. Hard nodig, vindt de campagneleiding, want kinderen eten 30 tot 50 procent minder groente en fruit dan goed voor hen is.

Scholen in Almelo, Breda, Deventer, Dordrecht, Den Haag, Leiden en Zwolle delen dit schooljaar groenten en fruit aan hun leerlingen uit. Om de campagne kracht bij te zetten, is een lespakket over gezond eten ontwikkeld. Staatssecretaris Ross (Volksgezondheid) nam het eerste pakket woensdag in ontvangst.

Wilt u dit bericht en andere cateringberichten iedere maand in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratis nieuwsbrief van Catering Magazine.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel