nieuws

Grolsch stopt met Zinniz

Horeca

Wegens het op dit moment ontbreken van een goed toekomstperspectief voor het marktsegment ‘mixdranken en aanverwante bieren’ stopt per ingang van 1 november 2003 de uitlevering van het biermerk Zinniz. ‘Binnen dit marktsegment presteert Zinniz weliswaar concurrerend, maar de huidige omvang en het huidige toekomstperspectief van het marktsegment zijn onvoldoende interessant om door te gaan’, aldus Grolsch in een persverklaring.

In tegenstelling tot het perspectief dat circa twee jaar geleden nog alom werd toegedicht aan het marktsegment ‘mixdranken en aanverwante bieren’, tonen diverse recente marktonderzoeken aan, dat dit ten opzichte van de totale bier- en drankenmarkt kleine marktsegment geen verdere toekomst heeft. Merkeigenaar Grolsch heeft dan ook besloten om niet langer te investeren in de bouw van het ruim anderhalf jaar geleden gelanceerde merk Zinniz.

Reageer op dit artikel