nieuws

Nederland wil World Skills 2009 organiseren

Horeca

Nederland heeft zich officieel kandidaat gesteld voor World Skills 2009, zeg maar het wereldkampioenschap voor vakmanschap waarvan horeca een deel uitmaakt. Deze WK voor jonge vakmensen vindt tweejaarlijks plaats.

Naast Nederland hebben ook Duitsland, Noorwegen en Canada zicht aangemeld als kandidaat voor de internationale beroepenwedstrijd. Volgend jaar mei wijst de Algemene Vergadering van World Skills het organiserende land aan. Tijdens deze wedstrijd strijden talentvolle vakmensen in diverse bedrijfstakken. Naast de bedrijfstak horeca zijn dat onder andere: bouw, carrosserie, grafimedia, groenvoorziening, koeltechniek en loodgieters.

Tijdens het meest recente kampioenschap in Zwitserland kende ons land twee horecadeelnemers: Leerlingkok Adrian Zarzo-Habraken van Restaurant Parkheuvel en gastvrouw Karen Ducro van Restaurant Vermeer. Zarzo eindigde als zevende, Ducro werd dertiende.

Naast Nederland hebben ook Duitsland, Noorwegen en Canada zicht aangemeld als kandidaat voor de internationale beroepenwedstrijd. Volgend jaar mei wijst de Algemene Vergadering van World Skills het organiserende land aan. Tijdens deze wedstrijd strijden talentvolle vakmensen in diverse bedrijfstakken. Naast de bedrijfstak horeca zijn dat onder andere: bouw, carrosserie, grafimedia, groenvoorziening, koeltechniek en loodgieters.

Tijdens het meest recente kampioenschap in Zwitserland kende ons land twee horecadeelnemers: Leerlingkok Adrian Zarzo-Habraken van Restaurant Parkheuvel en gastvrouw Karen Ducro van Restaurant Vermeer. Zarzo eindigde als zevende, Ducro werd dertiende.

Reageer op dit artikel