nieuws

Van Gennip: Nederland moet leuker voor toeristen

Horeca

Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken gaat meer buitenlandse toeristen naar Nederland trekken. Zij wil meer aandacht voor de culturele waarde van steden, de Nederlandse kust, grootschalige evenementen en het zakelijk reisverkeer. Zij heeft daartoen maandag een plan naar de Tweede Kamer gestuurd.

Van Gennip wil Nederland weer als aantrekkelijke bestemming op de kaart zetten bij buitenlandse toeristen, omdat die hier drie keer zoveel uitgeven als Nederlanders die op vakantie zijn in eigen land.

Uit het plan blijkt dat er verscheidene onderzoeken en projecten op stapel staan om het toerisme te bevorderen. Zo komt er onder andere een onderzoek naar het belang van oudere toeristen, wordt onderzocht hoe andere landen zichzelf promoten, komen er meer grote evenementen en komt er een project om de kwaliteit van de badplaatsen te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat buitenlandse toeristen in 2002 8,2 miljard euro uitgaven. Nederlanders die in eigen land op vakantie gingen besteedden ongeveer 2,9 miljard.

Wilt u dit nieuwsbericht en andere horecanieuwsberichten iedere maandag enwoensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Van Gennip wil Nederland weer als aantrekkelijke bestemming op de kaart zetten bij buitenlandse toeristen, omdat die hier drie keer zoveel uitgeven als Nederlanders die op vakantie zijn in eigen land.

Uit het plan blijkt dat er verscheidene onderzoeken en projecten op stapel staan om het toerisme te bevorderen. Zo komt er onder andere een onderzoek naar het belang van oudere toeristen, wordt onderzocht hoe andere landen zichzelf promoten, komen er meer grote evenementen en komt er een project om de kwaliteit van de badplaatsen te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat buitenlandse toeristen in 2002 8,2 miljard euro uitgaven. Nederlanders die in eigen land op vakantie gingen besteedden ongeveer 2,9 miljard.

Wilt u dit nieuwsbericht en andere horecanieuwsberichten iedere maandag enwoensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel