nieuws

25 Mensen onwel in Rotterdamse discotheek

Horeca

In een jazzcafé in Rotterdam zijn maandagavond 25 mensen op de dansvloer onwel geworden. Ze ademden koolmonoxyde in, waarschijnlijk door een defect aan de verwarming. De bezoekers werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn inmiddels weer thuis.

Onderzoek moet dinsdag uitwijzen of een mankement aan de cv-ketel inderdaad de oorzaak van de vergiftiging is. Het café aan de Schiehaven is voorlopig gesloten.

De brandweer en de GGD waren maandag snel ter plaatse. Geen van de aanwezigen raakte buiten kennis. Wel had een man na het incident spraakproblemen. Volgens de politie was de concentratie koolmonoxyde zo hoog dat het waarschijnlijk nog maar een half uur had geduurd voordat er doden waren gevallen.

Reageer op dit artikel