nieuws

Aanhouding wegens bomaanslag op nachtclub in Bogota

Horeca

De Colombiaanse politie heeft maandag een man aangehouden die wordt verdacht van de bomaanslag op een nachtclub in Bogota. Daardoor kwamen in februari 36 mensen om het leven. De man, Marin Cano alias ‘Hugo’ van de linkse rebellengroepering FARC, zou bovendien verantwoordelijk zijn voor de moord op een ontvoerde Japanse zakenman, aldus een politiewoordvoerder.

Een exclusieve sport- en recreatieclub was in februari doelwit van een aanslag met een autobom. De sportclub met uitgaansgelegenheden was favoriet bij politici en buitenlandse diplomaten. Ongeveer 170 mensen raakten gewond.

De Japanse vice-president van een bedrijf in auto-onderdelen werd in 2001 ontvoerd. De FARC eiste volgens de politie 27 miljoen dollar losgeld. Toen het Colombiaanse leger te dicht in de buurt kwam van de plaats waar de man verborgen werd gehouden, brachten de rebellen de Japanner om het leven.

Ontvoeringen zijn in Colombia aan de orde van de dag. De rebellen proberen met het losgeld hun strijd tegen de staat te financieren. Alleen dit jaar zijn al 1400 mensen ontvoerd. De Colombiaanse burgeroorlog heeft sinds 1964 meer dan 200.000 levens geëist.

Reageer op dit artikel