nieuws

McDonald’s verkoopt verliesgevende restaurants

Horeca

Fastfoodketen McDonald’s gaat zich concentreren op zijn hamburgerrestaurants. Het concern verkoopt zijn verliesgevende restaurantketens Chipotle Mexican Grill, Donatos Pizzas en Boston Market.

McDonald’s nam in 1999 de restaurantketen Donatos Pizza over. De strategie van toen was dat het bedrijf meer wilde dan alleen hamburgers verkopen. Nu lijkt McDonald’s daarvan terug te komen. Het bedrijf heeft besloten buiten de VS niet verder te gaan met de exploitatie van andere merken dan McDonald’s zelf.

De restaurants hebben de afgelopen jaren alleen maar verlies gemaakt. Op een omzet van 1,1 miljard dollar bedroeg het verlies in 2002 66,8 miljoen euro. De drie ketens hebben bovendien slechts een klein aandeel in McDonald’s jaaromzet van 41 miljard dollar.

Reageer op dit artikel