nieuws

Wageningse horeca slaat handen ineen

Horeca

Vijf Wageningse horecabedrijven hebben de handen ineen geslagen en introduceren het ‘Hap en stap arrangement’. Voor 35 euro kan een route door de Wageningse binnenstad worden afgelegd waarbij in vier cafés één of meerdere drankjes worden genuttigd en bij restaurant ’t Carillon tussen Hoogstraat en Markt gegeten wordt.

Het idee is afkomstig van Hanny Pijnenburg, die ’t Carillon twee jaar geleden overnam. “Eigenlijk heb ik het afgekeken bij gemeenten die zoiets al aanbieden”, vertelt zij. “Die hebben of een ‘Hap en stap’ of ‘Hap en trap’ arrangement. Bij dat laatste begin je met koffie en gebak, daarna een stuk fietsen en dan ergens dineren. Het leek mij leuk om in Wageningen ook zoiets te organiseren.”

Het initiatief houdt volgens haar geen verband met de malaise waarmee de Nederlandse horeca sinds de invoering van de euro geconfronteerd wordt. “Natuurlijk is het zo dat je niet meer achterover kunt leunen en de mensen vanzelf wel binnen komen wandelen. Ik heb het idee dat het er meer mee te maken heeft dat een gewoon etentje niet meer bijzonder genoeg is. De trend is dat mensen afkomen op iets dat net even anders dan anders is.”

Het Wageningse ‘Hap en stap arrangement’ begint met bier in café de Vlaamsche Reus aan de Markt, gevolgd door een diner in ’t Carillon, koffie met likeur of jenever in café Meijer aan de Molenstraat, een consumptie in Loburg op de hoek Molenstraat/Herenstraat en eentje in Tuck op de hoek Vijzelstraat/Salverdaplein. “Ik heb gekeken naar een leuk rondje om te lopen”, verklaart Pijnenburg de deelname van genoemde cafés. “Verder ken ik de eigenaars allemaal goed en dat werkt makkelijk.”

De folder van het arrangement is net klaar, vertelt Pijnenburg. Die komt te liggen bij de deelnemende horecabedrijven en de VVV. Pijnenburg: “In eerste instantie was het idee om het samen met de VVV te doen, zodat mensen daar ook kunnen boeken. Dat bleek nogal omslachtig en leverde veel administratieve kosten op. Dat vonden we eigenlijk een beetje jammer. Met de VVV is nu afgesproken dat we de folders aanleveren en mensen naar ons doorverwijzen.”

Het arrangement kan in principe worden geboekt bij Loburg en ’t Carillon. “Want Meijer en Tuck hebben geen pinapparaat, dus dat is een beetje onhandig”, licht Pijnenburg toe. Het kan nog niet op het internet worden gereserveerd, maar dat komt nog, belooft zij

Reageer op dit artikel