Grote belangstelling voor Nederlands Zandsculpturenfestival

De eerste dag van het Nederlands Zandsculpturenfestival in Thorn trok veel belangstelling. Bijna 11.000 mensen maakten van de gelegenheid gebruik om het festival, dat dit jaar als thema het Wilde Westen heeft, te bezoeken. Het zandsculpturenfestival, het grootste van Nederland, is tot en met zondag 5 september dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur.

De enorme stroom bezoekers zorgde voor een opperbeste stemming bij de organisatie. ,,Dit geeft ons een goed gevoel'', stelde een tevreden Thomas van den Dungen. De organisator van het derde zandsculpturenfestival in Thorn vergeleek de openingsdag met tweede pinksterdag van vorig jaar. ,,Maar nu zijn we aangenaam verrast door dit hoge bezoekersaantal, zeker gezien het noodweer van zaterdag en de toch ook niet erg rooskleurige weersvoorspellingen voor de openingsdag.''

Het noodweer van zaterdag had geen vervelende gevolgen voor de zandsculpturen. Alle beelden stonden er bij opening opperbest bij. De bezoekers reageerden enthousiast op de 150 indrukwekkende figuren. Bovendien konden ze van dichtbij meemaken hoe de zandkunstenaars de laatste hand legden aan hun sculpturen.

De Dutch Indian Friends vielen ook in goede aarde bij de aanwezigen. Dit 25-koppige theatergezelschap verzorgde diverse shows. Daarnaast keken de bezoekers met verbazing naar de vele tipi's. In hun vrije tijd leven de 'acteurs' echt als Indianen en cowboys. Het gezelschap blijft tot het einde van het festival in Thorn aanwezig.

Het Nederlands Zandsculpturenfestival in Thorn is tot en met 5 september 2004 dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur. Voor gehandicapte bezoekers is het festivalterrein goed toegankelijk.

Entree: Volwassenen € 7,50; kinderen van 5 t/m 11 jaar € 4,50; kinderen t/m 4 jaar gratis. Honden zijn aangelijnd op het terrein toegelaten. Meer informatie is te vinden op de website: www.zandkasteel.nl.