nieuws

Metingen trillingen Erasmusbrug tijdens Dance Parade

Horeca

De dienst Gemeentewerken in Rotterdam verricht zaterdag tijdens de Dance Parade metingen aan de Erasmusbrug. Doel is te voorkomen dat mensen zich ziek gaan voelen door de trillingen. Als de brug te veel beweegt (boven de 15 millimeter) adviseert Gemeentewerken de politie om maatregelen te nemen.

Vorig jaar greep de politie in, omdat de Erasmusbrug te veel trilde. Het geluid moest zachter. Volgens een woordvoerder van Gemeentewerken is er geen gevaar voor de deelnemers en bezoekers. ‘Te veel trillingen voelen alleen niet fijn aan. Zeker niet als je wat pilsjes op hebt en niet zo’n sterke maag hebt.’ De Rotterdamse politie let tijdens het drukbezochte dance-evenement extra op drugsgebruik en -handel. Op het festivalterrein op Katendrecht, waar het eindfeest met 50.000 bezoekers is, hangen camera’s. Surveillerende agenten zijn geïnstrueerd om excessen aan te pakken.

‘De afgelopen jaren hebben we een toename in drugsgebruik geconstateerd’, zegt een politiewoordvoerster. ‘Er waren geen grote incidenten, maar een combinatie van alcohol en drugs levert toch risico’s op. Onze maatregelen zijn voor de veiligheid van de bezoekers. Het moet wel een feest blijven.’

Reageer op dit artikel