Kok Thielen grijpt naast mosselprijs

Chef-kok Evert Thielen van Restaurant De Getruda Hoeve in Son en Breugel mag zich niet Mosselkok der Lage Landen noemen. Thielen verloor nipt de ...

De 32-jarige Philips Lartigue van restaurant Au Vieux Boitsfort bij Brussel won de mosselwedstrijd. Lartigue is sinds 2002 sous-chef in het restaurant met een Michelinster. Twee jaar geleden won hij in België al eens de wedstrijd ‘Vis van het jaar’.

Tijdens de mosselstrijd ging het erom wie met basisgroenten de lekkerste pot mosselen kookte. Wie het meest creatief was binnen een tijdslimiet. En om een vernuftig mosselgerecht te maken met een mysterybox. Naast Thielen deden voor Nederland Henk Buyze (Auberge des Moules, Philippine), Ruud Jansen (Bergpaviljoen, Amersfoort) en Richard Onderdelinden (Hotel New York, Rotterdam) mee.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.