Veel verschuivingen in Lekker 2005

In de vooraankondiging voorspelde Lekker verrassingen in de nieuwe Top-100 van de restaurantgids. Die voorspelling komt uit. De maandag gepresenteerde ...

Oud Sluis van Sergio Herman stijgt van zes naar één. Hans van Wolde van Beluga in Maastricht van vier naar twee. Bij winnaars horen ook verliezers. Parkheuvel zit niet meer op de troon en staat nu derde. De Librije doet eveneens een stapje terug; van twee naar vier. De Bokkedoorns in Overveen gaat van drie naar vijf.

Restaurant Vermeer zijn we helemaal kwijt in de Top-100. Vorig jaar stond het Amsterdamse restaurant nog op plaats vijf. Ook hard gaat het met Cordial in Oss. Vorig jaar nog op plaats negentig, nu doorgestoten naar de veertiende plek. Hoogste nieuwkomer is restaurant Valuas uit Venlo op de 31ste plaats.

De top van de ranglijst
1 (6) Oud Sluis – Sluis
2 (4) Beluga – Maastricht
3 (1) Parkheuvel – Rotterdam
4 (2) Librije – Zwolle
5 (3) De Bokkedoorns – Overveen
6 (11) De Zwethheul – Schipluiden (Delft)
7 (7) De Lindenhof – Giethoorn
8 (19) Seinpost – Scheveningen
9 (13) La Rive – Amsterdam
10 (16) Olivio – Harderwijk
11 (8) Savelberg – Voorburg
12 (12) Onder de Linden- Aduard
13 (10) Da Vinci – Maasbracht
14 (90) Cordial – Oss
15 (39) Chapeau! – Bloemendaal
16 (9) Toine Hermsen – Maastricht
17 (15) Halvemaan – Amsterdam
18 (14) De Fuik – Aalst
19 (9) Toine Hermsen – Maastricht
20 (18) Het Koetshuis Schuttersveld – Enschede

Grootste stijgers in Top-100
14 (90) Cordial – Oss
41 (79) Apicius – Castricum
48 (85) Het Ambacht – Driel

Grootste dalers in Top-100
89 (33) Muller – Groningen
54 (17) Kaatje bij de sluis – Blokzijl
78 (46) De Hoop op d’Swarte Walvis – Zaandam

Veelbelovende chef-koks
1. Jacob-Jan Boerma – De Leest, Vaassen
2. Wilco Berends – Merlet, Schoorl
3. Erik Jansen – Tolhuysch, Oegstgeest

Veelbelovende gastpersonen
1. Kim Veldman – De Leest, Vaassen
2. Halel Asar – Groot Paardenburg – Ouderkerk a/d Amstel
3. Mariëlle Berkhoff – ’t Wolhuys, Zwolle

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.