nieuws

CAN verrast Center Parcs met anti-rookactie

Horeca

Center Parcs is verrast door een actie van de niet-rokersorganisatie Clean Air Nederland (CAN). De CAN joeg afgelopen weekeinde de bungalowverhuurder de stuipen op het lijf, door vanuit een gehuurde bungalow actie te voeren voor een rookvrij vakantiepark.

CAN verrast Center Parcs met anti-rookactie

Woordvoerster Dekking van Center Parcs zegt in Trouw verbolgen te zijn over de actie. ‘Er is nooit contact met ons gezocht. Wij hadden zelfs nog nooit van de CAN gehoord. Wij hebben een rookbeleid in de sector en wij houden ons aan de Tabakswet. In elk restaurant hebben we rookvrije plekken.’ Volgens Dekking klagen gasten vrijwel niet over het roken in Center Parcs. ‘Het komt zelfs niet voor in de top-20 van klachten.’

CAN wil met de actie bereiken dat alle vestigingen van Center Parcs rookvrij worden. ‘Er komen daar erg veel gezinnen met kinderen, die in de restaurants, de bowlingbaan en op de overdekte terrassen worden blootgesteld aan tabaksrook’, aldus een woordvoerder van CAN.

De directie van Center Parcs kreeg afgelopen weekend een petitie van CAN overhandigd in aanwezigheid van bestuursleden van twee medische beroepsverenigingen, organisaties van kinder- en longartsen. Hierin maakt CAN duidelijk dat alle parken rookvrij moeten worden.

De stichting CAN liet dit jaar vaker van zich horen in de horeca. Zo is de stichting het niet eens met het stappenplan het roken in de horeca terug te dringen. Verder voerde CAN in maart dit jaar acties in pannenkoekenrestaurants in ons land.

Reageer op dit artikel