nieuws

V&D loopt blauwtje in zoektocht naar cateraar

Horeca

V&D gaat niet in zee met Albron als partner voor de exploitatie van een deel van de horeca-activiteiten. Na zes maanden van exclusieve onderhandelingen zijn de partijen het op het laatste moment niet eens geworden. Eerder haakte al een andere cateraar af in de gesprekken met V&D.

V&D loopt blauwtje in zoektocht naar cateraar

Het is niet duidelijk waarom V&D niet tot een overeenstemming is gekomen met Albron. Beide partijen laten naar buiten toe weinig tot niets los. Wel is duidelijk dat een overeenkomst op het allerlaatste moment is afgeketst. Commercieel directeur Peter Visscher van Albron zegt in Het Financieele Dagblad dat ‘er gesprekken zijn geweest’. Eerder trok de Compass-groep zich al terug uit gesprekken met V&D.

V&D zoekt al minimaal een half jaar een partner voor de exploitatie van de zestien restaurants die buiten de V&D-warenhuizen zijn gevestigd, alsmede de Panini-broodjeszaken. De nieuwe cateraar moet de horecaconcepten snellen laten groeien. V&D blijft bewaker en eigenaar van het concept.

Directeur Paul Bringmann van de horeca-activiteiten van V&D is ervan overtuigd dat er een andere cateraar komt. ‘Het houdt niet op bij één of twee namen. Het kost nu eenmaal tijd om een goede samenwerkingsovereenkomst te sluiten. Dat vereist zorgvuldigheid.’ Bringmann ziet grote expansiemogelijkheden voor vrijstaande restaurants in middelgrote steden en in druk bevolkte gebieden waar geen V&D is gevestigd. Bringmann: ‘Zoals de randen van steden, dichtbij de Ikea en Praxis’.

Reageer op dit artikel