nieuws

nbtc meldt grote drukte in het weekend

Horeca

Ongeveer 2 miljoen Nederlanders benutten de komende schoolvakantie (30 april tot en met 8 mei) voor een verblijf elders. De helft doet dat in eigen land, de andere helft kiest voor een vakantie in het buitenland. Dat meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC)dinsdag.

Bungalowparken, zomerhuisjes en caravans zijn voor de binnenlandse vakantiegangers favoriet. Wie tijdelijk naar het buitenland verkast, verblijft doorgaans in een hotel en kiest meestal de auto als vervoermiddel.

In Nederland hebben volgende week veel evenementen plaats. De aftrap is vrijdagavond al in Den Haag, met de zestiende editie van de KoninginneNach. Zaterdag is het Koninginnedag en viert koningin Beatrix haar zilveren regeringsjubileum. In vrijwel alle steden en dorpen worden activiteiten georganiseerd. In het Museum voor Communicatie in Den Haag is de nieuwe tentoonstelling ‘Beatrix, ons gezicht’ te bezoeken.

In de komende week staan er ook veel evenementen en bijeenkomsten op het programma rond het thema ’60 jaar Bevrijding’. Vooral op 5 mei, bevrijdingsdag, zijn er parades en andere manifestaties. In themamusea, zoals bijvoorbeeld het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en het Verzetsmuseum in Amsterdam, zijn speciale exposities ingericht.

Reageer op dit artikel