nieuws

Michelinrestaurant Der Bloasbalg verkocht

Horeca

Het prominente Limburgse restaurant Der Bloasbalg is overgegaan in andere handen. Eigenaar Jan Waghemans was al geruime tijd op zoek naar een koper. De nieuwe eigenaar, het echtpaar Van Geest, neemt de rechterhand van topkok Hans van Wolde van het Maastrichtse Beluga Robert Levels mee naar het met één Michelinster bekroonde restaurant.

De zoektocht van eigenaar en chef-kok Jan Waghemans naar een koper werd versneld, toen hij vorig jaar werd getroffen door een hartinfarct. Met het vertrek van het echtpaar Waghemans, verdwijnt zeer waarschijnlijk de naam Der Bloasbalg. De nieuwe eigenaren overwegen dit uit respect voor de prestaties van Jan en Elly Waghemans.

De nieuwe eigenaren hebben Robert Levels aangetrokken als nieuwe chef-kok. Levels was de culinaire steun en toeverlaat van de Maastrichtse tweesterrenkok Hans van Wolde. Of Levels een andere kookstijl gaat doorvoeren, is niet bekend. Wel is bekend dat het prijsniveau lager komt te liggen.

Der Bloasbalg beschikt al jaren over een Michelinster. In de jongste editie van de restaurantgids Lekker daalde de eetgelegenheid van plaats 43 naar 56. In de restaurantgids van Gault Millau scoort het restaurant vijftien punten, wat staat voor ‘een bijzondere keuken’. Der Bloasbalg is lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise, een vereniging voor toprestaurants.

Reageer op dit artikel