nieuws

Culinair Friesland trekt veel sterrenkoks aan

Horeca

Het gastronomische evenement Culinair Friesland herbergt dit jaar veel topkoks. Tijdens het evenement, gehouden op 16 en 17 oktober op Landgoed Lauswolt in Beesterzwaag, koken diverse koks met één of meerdere Michelinsterren.

De sterrenteller staat inmiddels op zes, exclusief de één Michelinster van thuiskok Marc van Gulick van het restaurant De Heeren van Harinxma. Zo hebben de tweesterrenkoks Martin Kruithof (De Lindenhof, Giethoorn) en Erik van Loo (Zwethheul, Delft), en de met één Michelinster bekroonde Jacob Jan Boerma (De Leest, Vaassen) en Joop Zwiep (Idylle, Zweeloo) hun medewerking toegezegd.

Culinair Friesland staat in het teken van eten, drinken en genieten en draait dit jaar om proeven, vergelijken en combineren. De aanwezige topkoks geven kookworkshops en demonstraties. Verder wordt de verkiezing om het Beste Roggebrood van Friesland gehouden. Daarnaast vinden er diverse wedstrijden plaats waaronder de Noord-Nederlandse Huiswijncompetitie, de sherry-spijswedstrijd om de Copa Jerez en de kaviaarwedstrijd Persian Beluga Trophy.

Culinair Friesland wordt georganiseerd door Bilderberg Landgoed Lauswolt in samenwerking met The Wine & Food Association. Er nemen ruim veertig exposanten deel met uiteenlopen lokale specialiteiten. Verder zijn er meerdere toonaangevende wijnimporteurs uit het hele land.

Reageer op dit artikel