nieuws

Groninger Studenten Cabaretfestival op tournee

Horeca

De winnaars van het 19e Groninger Studenten Cabaretfestival (GSCF) gaan in de maanden november en december op tournee langs theaters in de Randstad. De deelnemers die vanavond de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs in ontvangst mogen nemen, doen in elk geval theaters in Den Haag (Pepijn), Rotterdam (Zuidplein) en Amsterdam (Betty Asfalt) aan. Het is de eerste keer dat het Groningse festival zich op deze manier profileert in de Randstad.

Het 19e GSCF startte afgelopen woensdag en vindt tot en met vanavond plaats in de Groningse Stadsschouwburg. ,,De try-outs in de Randstad zijn steevast uitverkocht”, vertelde voorzitter Marjet Wullink maandag. ,,Bovendien doet Groningen zeker niet onder voor de andere drie Nederlandse cabaretfestivals. We doen veel cabaretliefhebbers een plezier door de winnende optredens óók in het westen van het land te laten zien.”

Het Groningse festival profileert zich ten opzichte van de collega’s in Amsterdam, Rotterdam en Leiden door het studentikoze karakter. Er mogen alleen studenten deelnemen en de organisatie ligt in handen van studenten. De overige drie Nederlandse cabaretfestivals worden gerund door betaalde krachten.

De deelnemers bestaan dit jaar uit een trio, een duo en vier mannelijke solisten. De kandidaten komen uit Groningen, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Den Haag. Het festival was in het verleden de springplank voor grote cabaretnamen als Theo Maassen, Ernst van der Pasch, Creme Fraiche, Jochem Myjer en Delfts Blok. De populariteit van het festival is enorm: de 2500 kaarten waren binnen een uur uitverkocht.

Reageer op dit artikel