nieuws

InterContinental Hotels wil cashen met Britvic

Horeca

De Britse frisdrankengroep Britvic vraagt nog voor het einde van het jaar een notering aan de beurs in Londen aan. Het bedrijf is voor 47,5 procent eigendom van InterContinental Hotels. Het hotelbedrijf grijpt de beursgang aan om zijn volle belang te verkopen.

Dat meldt de Financial Times. De overige eigenaren van Britvic zijn pubexploitant en bierbrouwer Whitbread, drankengigant Allied Domecq en PepsiCo. Whitbread en Allied Domecq bezitten ieder 23,75 procent van de aandelen. PepsiCo is voor 5 procent eigenaar.

Britvic wil met de snelle beursgang profiteren van de positieve stemming op dit moment op de financiële markten. Het bedrijf hoopt met de notering zo’n 1,2 miljard euro binnen te halen. Britvic is de Britse distributeur van PepsiCo en eigenaar van merken als J20, Robinsons en Tango. In het eerste half jaar boekte Britvic een omzetstijging van 1 procent naar 555 miljoen euro. De operationele winst steeg met 5,4 procent tot 58 miljoen euro.

Reageer op dit artikel