nieuws

KHN slaat alarm over controles VWA

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) heeft alarm geslagen bij de Tweede Kamer over de controles van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De kamer heeft KHN gevraagd de kritiek op VWA toe te lichten.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Volgens beleidsmedewerker Arjen van den Dool is Nederland veel te streng voor horecaondernemers. Ons land is zelfs strenger dan Europa eist. Door een overkill aan regels kost het een horecaondernemer gemiddeld 14.000 euro per jaar.

KHN vindt dat restaurant, waarvan je aan de buitenkant kunt zien dat er niets aan de hand is, met rust moet worden gelaten. De VWA heeft terughoudend reageert op de klacht van KHN. ‘We nemen de kritiek mee’, zo laat een woordvoerder weten in het AD. De Kamer heeft KHN gevraagd om de kritiek toe te lichten.

Reageer op dit artikel