nieuws

Miljoenenclaim na voedselvergiftiging in restaurant

Horeca

De dramatische voedselvergiftiging in een Amerikaans restaurant in 2003, waarbij vier mensen de dood vonden, krijgt een staartje. Eén van de ruim zeshonderd ziek geworden gasten eist ruim 5 miljoen euro van de bijna failliete restaurantketen Chi-Chi.

De man liep bij de voedselvergiftiging in een zaak van Chi-Chi Hepatitis A op en moest als gevolg hiervan een levertransplantatie ondergaan. De 58-jarige Richard Miller verklaarde in een rechtszaak tegen Chi-Chi dat de behandelingen in het ziekenhuis hem ruim 3,5 miljoen euro kostte. Volgens zijn advocaat is geen enkel bedrag voldoende om het verlies van een lever te compenseren. Hij eiste daarom 5.390.000 euro van de restaurantketen.

Restaurantketen Chi-Chi zegt al ruim 30 miljoen euro te hebben betaald aan allerlei rechtszaken als gevolgd van de voedselvergiftiging. De keten van Mexicaanse restaurants moest noodgedwongen daarom al haar zaken verkopen aan Outback Steakhouse Inc. en verkeert nu in grote financiële problemen.

Reageer op dit artikel