nieuws

Wielrenkoningin opent Van der Valk-hotel

Horeca

Het nieuwe Van der Valk Hotel Wolvega is gisteren geopend door veelvoudig wielrenkampioene Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Samen met burgemeester Gerard van Klaveren van de gemeente Westellingerwerf verrichten zij de officiële opening van hotelbedrijf.

Het hotel langs de A32 dichtbij Heerenveen heeft 105 kamers, waaronder een torensuite en zes familiekamers. Van der Valk Hotel Wolvega beschikt over tien zalen van vier tot tweehonderd personen, een bar-brasserie, een lounge en een à la carte restaurant. Het hotel biedt momenteel werk aan 64 mensen in vaste dienst. Eind dit jaar is dit aantal naar verwachting opgelopen tot honderd.

Op 30 juli ontving Van der Valk Hotel Wolvega de eerste gasten in het restaurant, de brasserie en de hotelkamers. Begin september zijn de zalen op de eerste verdieping in gebruik genomen. Het hotel mag dan nu klaar zijn, de gemeente heeft nog grote plannen rondom het bedrijf. In december begint de gemeente aan de westzijde van het hotel met de aanleg van een recreatieplas met een recreatiestrand. Over enkele jaren breidt Van der Valk het hotel uit een zwembad en fitnessruimte.

Reageer op dit artikel