nieuws

Afpersingszaak rond horecaman steeds omvangrijker

Horeca

De afpersingszaak, waarin een horecaman uit Apeldoorn een centrale rol speelt, lijkt een enorme omvang te hebben. Dat concludeert De Stentor. De regionale krant meldt dat de politie vijftien man op de zaak heeft gezet.

De politie pakte eerder deze maand een 38-jarige en 42-jarige Apeldoorner op vanwege afpersing. Rond de aanhoudingen deed de politie invallen in diverse panden in de stad. Bij de invallen zou drugs zijn gevonden. De politie ontkent dit. Wel bevestigt de politie dat er vuurwapens zijn gevonden.

Bekend is dat één van de opgepakte mannen meerdere horecazaken op het populaire Caterplein runt. Samen met de andere verdachte zou de horecaondernemer ook een organisatiebureau leiden. Dit bureau organiseerde afgelopen zomer nog de wedstrijden voor de sterkste man van Gelderland.

In de afpersingszaak zouden mensen zijn bedreigd die nog geld kregen van één van de verdachten. Onder bedreiging van geweld werd hun verstaan gegeven van verdere stappen af te zien, zo meldt De Stentor. In eerdere berichten over de zaak werd gemeld dat er zeer waarschijnlijk een bekende Nederlander betrokken zou zijn.

Reageer op dit artikel